Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Hindus Administrator
|
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 1:14 pm Temat postu: Czechosłowacja 1945 - film |
|
|
Drastyczny film z samosądów dokonywanych na jeńcach niemieckich:
http://uk.youtube.com/watch?v=yE4wY-NniQQ
Pozdrawiam
Hindus _________________ „…Dlaczego uparcie nosz? krawat w warunkach polowych? Bo hitlerowiec w krawacie jest mniej awanturuj?cy si?!...”
Ostatnio zmieniony przez Hindus dnia Sro Sie 13, 2008 2:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
remius
|
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam.Kiedyś opowiadał mi mój wujek(niestety nie żyjący już,nawiasem mówiąc uczestnik walk o PAST-ę),że krótko po wyzwoleniu przez Amerykanów,objeżdzając okolice Lipska(tam zastało Go wyzwolenie) na zdobycznym motocyklu, miał przykre zdarzenie z Niemkami.Zatrzymały Go ,chwilę porozmawiały a gdy zobaczyły nadjeżdzający patrol amerykańskich żołnierzy,zaczęły wrzeszczyć, że Polak chce je zgwałcić.Patrol zatrzymał się, wszystko się wyjaśniło tylko że Niemki miały pecha,wśród żołnierzy był Polak z pochodzenia ,chwilę porozmawiali z wujkiem a panie za kłamstwo dostały po twarzy.Amerykanie dali wujkowi kanister z benzyną i tak skończyła się nieprzyjemna przygoda.Do wsponienia o tych wydarzeniach skłoniło mnie ta posiniaczona kobieta (prawdopodobnie Niemka a może kolaborantka czeska) na filmie załaczonym przez kolegę Hindusa.Pozdrawiam Daniel. |
|
Powrót do góry |
|
|
StuG
|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Domyslam sie Hindus ze to polowanie na leibermuster
Tak to juz jest ze ofiary nie potrzebuja wiele aby stac sie katami. Bez wzgledu na okolicznosci tej egzekucji "podziwiam" operatora za jego bardzo dosadne "badanie" sprawy
Pozdrawiam
Wojtek _________________ Kazdy z nas jest ignorantem!
Oczywiscie kazdy w innej dziedzinie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Hindus Administrator
|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 6:41 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Domyslam sie Hindus ze to polowanie na leibermuster |
Tu mnie masz StuG
Cytat: | "podziwiam" operatora za jego bardzo dosadne "badanie" sprawy |
Nie ma się czemu dziwić, gdyż film kręcili Amerykanie jako dokumentację zbrodni popełnionych na jeńcach niemieckich…
Pozdrawiam
Hindus _________________ „…Dlaczego uparcie nosz? krawat w warunkach polowych? Bo hitlerowiec w krawacie jest mniej awanturuj?cy si?!...” |
|
Powrót do góry |
|
|
Hindus Administrator
|
|
Powrót do góry |
|
|
|