Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Waffen Wolf
|
Wysłany: Pon Wrz 12, 2011 9:21 pm Temat postu: Podwójne tarczki SS |
|
|
Witam,
temat był wcześniej poruszany, jednak bezowocnie.
Ktoś napomniał, iż noszono tarczkę po lewej stronie w Dywizjach takich jak Wiking co miało być wyrazem szpanu.
Jeśli nie mam racji, to proszę mnie poprawić, ale wydaje mi się, iż wspomniany kolega przeoczył, iż nie była to tarczka po lewej, a właśnie obustronne kalkomanie SS. Czekam na opinie.
Pozdrawiam! _________________ Keine Flamme ohne Rauch
Wo gehobbelt wird, fallen Späne |
|
Powrót do góry |
|
|
Otto
|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2011 10:13 am Temat postu: |
|
|
A ma kolega jakieś zdjęcia na podparcie tej teorii ? Bo równie dobrze, może to być lustrzane odbicie zdjęcia . Ja osobiście z tego typu ciakwostką się nie spotkałem, szczególnie że kalkomanie o ile w ogóle były ( pamiętajmy , że od 1943 oficjalnie przestano ich używać ) to były naklejane w fabrykach. Więc teoria dotycząca Wikinga wydaje się mało prawdopodobna. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
sturmann
|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Otto napisał: | A ma kolega jakieś zdjęcia na podparcie tej teorii ? Bo równie dobrze, może to być lustrzane odbicie zdjęcia . Ja osobiście z tego typu ciakwostką się nie spotkałem, szczególnie że kalkomanie o ile w ogóle były ( pamiętajmy , że od 1943 oficjalnie przestano ich używać ) to były naklejane w fabrykach. Więc teoria dotycząca Wikinga wydaje się mało prawdopodobna. |
jest cała masa zdjęć. Proszę bardzo pierwsze z brzegu z netu. Tylko nie pisz o lustrzanym odbiciu bo po obszyciu gościa z tyłu widać że nie ma o tym mowy. Sa również foty Finów w Wikingu, którzy znani byli z nieregulaminowych zachowań. Odsyłam do fińskiej literatury. Swoją drogą kolega z Freiwilligów, żeby o tym nie wiedział
http://www.ww2incolor.com/german/pasubio_wiking.html
na poniższej stronie też jest fota na której widać że są na lewej skroni. Gdyby byla fota odwrócona to runy byłyby też lustrzanehttp://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=1205
pozdrawiam _________________ Wie ein Fels im Meer |
|
Powrót do góry |
|
|
Radi
|
|
Powrót do góry |
|
|
Otto
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Że też zapomniałem o tym filmiku ! To jeden z moich ulubionych ! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|